Eureka

Per una part tenim documentat un Joan Martines a Meliana que tot i mancant un estudi en profunditat del llibres parroquials d’este poble, apareix com a francés en un llistat de represaliats de 1677. És contemporani del nostre Vicent Martines, que va morir també per la dècada dels 70. Tant un com l’altre apareixen en la història valenciana en l’any 1646 i en un territori molt reduït; l’un, Vicent com a estatger d’una alqueria d’Alboraya, i l’altre, Joan, com a propietari a Meliana. Continua llegint «Eureka»

Un Maffé dels Alts Alps al 1618

Per anteriors entrades ja sabreu el meu pensar sobre la zona d’orige dels nostres Mafé. Continue pensant el mateix i cercant cercant, he trobat un arxiu de l’antic hospital militar francés, hotêl des Invalids, on hi ha els registres dels soldats que van passar per allà des de finals del segle XVII. En lenllaç de baix podreu vore un Pierre Maffé nascut al voltant de 1618 al poble d’Aspres, en l’alta Provença alpina i prop (80 km. +-) de la vila d’Ornon, també als alts Alps. A més, no és l’únic Maffé d’eixa vila, encara ix un altre del segle posterior.
Si els nostres foren d’ací, este Pierre bé poguera ser nebot del nostre Antonio.
També està la curiosa coincidència de noms amb el fill d’Antonio, Pere. Seria el nom d’un avantpassat comú?

maffe-aspres

Més Mafé als Alps

Una branca antiga dels Mafé en les valls alpines.
Al llarg del temps que he vingut donant-vos dades sobre els nostres avantpassats més antics, sempre m’ha quedat el dubte i la incertesa al voltant de l’enigma de l’origen territorial del nostre cognom Mafé.
La vacil·lació a l’hora de grafiar el poble d’Antonio Maffé en els llibres parroquials de Benipeixcar ens ha vedat de fruir o de conèixer les terres on es varen criar i morir els seus/nostres majors; de la terra que ens va donar l’essència, el ser com som i el nostre nom de família. Continua llegint «Més Mafé als Alps»

Els Lliso/Llisó de la Ribera Alta

Una aportació important a l’estudi del cognom Llisó/Lliso feta per un parent genètic…
En els apunts sobre la història dels nostres avantpassats crec que vaig deixar escrita la meua perplexitat en comprovar la existència de dos nuclis diferenciats pel que fà a la distribució territorial del cognom Lliso/Llisó. Hi ha dos nuclis diferenciats i sense connexió coneguda: un el d’Almàssera-Alboraya-Valéncia i l’altre el de Catadau-Llombai-Alfarp-Valéncia. Continua llegint «Els Lliso/Llisó de la Ribera Alta»

9é Congrés de l’Associació Internacional d’Estudis Occitans

A finals d’agost-08 es va llegir al 9é Congrés de l´Associació Internacional d’Estudis Occitans la següent comunicació que crec resol nombrosos dubtes sobre la pertinença del nostre poble al conjunt occitano-romànic.
És el resultat d’una investigació a la que vaig aplegar per casualitat i de la que encara espere més coses i noves aportacions. Espere que vos agrade i em comenteu allò que cregau convenient.

Mafé. Noves aportacions

En alguns correus i noticies de la web vos he comentat el meu convenciment sobre l’oritge franc-provençal (o arpitàn, com diuen ara) del nostre cognom Mafé.
D’entre el grup d’inmigrats ligurs i piemontesos i dels quals coneguem el lloc d’oritge, el nostre Antonio Mafé sembla ser l’excepció. Eixí, és l’únic que en el registre sacramental de la parròquia de Benipeixcar se li afegix la formula: “de la provincia d’Ytalia”. Continua llegint «Mafé. Noves aportacions»

Dinar dels descendents de Tomàs Mafé Julio

El dinar serà el proper dia 20 d’octubre de 2007 al restaurant “La Ferradura” de la Patacona (Alboraya).
Per a qui no sàpiga on està este restaurant he posat este enllaç des d’on podreu vore com aplegar: fes clic ACÍ.
Els qui s’anime a vindre poden posar-se en contacte amb Santiago Roig Mafé o amb mi.
Farem un dinar a base de paelleta i entrants, més postre, begudes i café. El preu és 34 + IVA, uns 36€.
Serà una bona oportunitat de vore a parents que feia molt de temps no veiem o d’altres que no coneixiem.
Ànim i vine.